Simmental-naudan luomulihaa ja jalostuseläinten myyntiä

Kasvatamme Simmental-nautoja jalostukseen ja tuotamme Simmental-luomulihaa.

Kasvatusperiaatteemme on eettinen. Talvella eläimet elävät vapaana navetassa ja kesäaikaan vapaana laitumella. Ruokimme Simmentaleja pääasiassa omalla pellolla tuotetulla nurmirehulla sekä nuoria hiehoja ja vasikoita itse kasvatetulla nurmirehulla, härkäpavulla, herneellä ja viljalla.

Tilallamme on 50 poikivaa emoa, ja vuosittain syntyy noin 40–50 vasikkaa. Ostamme spermaa välittäjien kautta ulkomailta muun muassa Kanadasta ja Ruotsista ja siemennämme tilallamme.

Simmental-rotu on alkujaan Sveitsistä. Simmental on hyväluonteinen ja isokokoinen rotu. Aikuinen nauta painaa 700–900 kg. Kasvuvaiheessa eläimen paino voi lisääntyä vuorokaudessa jopa yli 2 kg. Ravinto menee kasvuun, siksi liha ei rasvoitu kovin helposti, marmoroituu kyllä. Liha on kuitupitoista, mureaa ja mehevää.

Myymme lihaa tilamyymälässämme ympäri vuoden.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Suomenlampaan lihaa

Kasvatamme suomenlampaita korkealaatuisen lihan tuotantoon.

Kasvatusperiaatteemme on eettinen. Talvella eläimet elävät vapaana lampolassa ja keväästä syksyyn vapaana luonnonlaitumella. Ruokimme lampaita itse kasvatetulla luomurehulla.

Tilallamme on 25–30 uuhta ja noin 50 karitsaa.

Suomenlammas on luontaisesti vähärasvaisempaa, koska rasva ei juurikaan keräänny itse lihaan. Karitsan liha on mureaa, hienosyistä ja miedon makuista. Karitsa on alle vuoden ikäinen ja katsotaan teuraskypsäksi n. 50 kg painoisena, joten ihan pienestä karitsasta ei ole kyse. Suomessa ei lääkitä lampaita antibiootilla tai muillakaan lääkkeillä, kuin todella tarvittaessa, joten suomalainen lihan on turvallinen valinta.

Myymme lihaa ja taljoja tilamyymälässämme ympäri vuoden. Leikkuutamme lihoja myös tilausten mukaan syksyllä ja keväällä. Tilaus kannattaa tehdä ajoissa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

Kalaa Saimaasta

Kalastamme ja myymme taatusti tuoretta lähikalaa Pien-Saimaalta. Pyydämme kuhaa, ahventa, haukea ja madetta verkoilla ympäri vuoden. Ainoastaan keskikesällä emme kalasta.

Myymme lisäksi pakastettua haukimassaa ja kuhafileitä.

Myymme kalaa pääsääntöisesti tekstiviesti/whatsapp-ringissä oleville. Ilmoittaudu rinkiin tai tilaa kalaa tilamyymälästä.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.

 

Herne, härkäpapu, ruis ja kaura

Kasvatamme hernettä, härkäpapua ruista sekä kauraa luomuna.

Luomuherne soveltuu oivasti perinteisen hernekeiton raaka-aineeksi sekä versojen idätykseen. Versoja voit puolestaan lisätä niin keittoihin, salaatteihin kuin leivänkin päälle.

Härkäpapu on ravintosisällöltään erinomainen palkokasvi. Se sisältää paljon proteiinia, folaattia ja monia tärkeitä kivennäisaineita. Liukoinen kuitu pitää olon kylläisenä ja edistää suoliston toimintaa. Härkäpapua voit käyttää tuoreena ja kuivattuna. Tuoreita papuja tulee keittää 5 minuuttia suolatussa vedessä ruuanvalmistuksen alussa. Papujen esikäsittely keittämällä on tärkeää – ilman esikeittämistä pavut voivat aiheuttaa voimakkaitakin vatsavaivoja. Kuivatut härkäpavut vaativat liotuksen ja keittämisen, jotta haitalliset aineet poistuvat.

Ruis on yksi parhaiten luomuviljelyyn soveltuvista viljalajeista. Luomurukiin kysyntä ja käyttö ruuanlaitossa ja leivonnassa kasvaa koko ajan. Paras ruisleipätaikina syntyy luomuruisjauhoista, vedestä ja merisuolasta. Yksinkertaisissa asioissa korostuu yksinkertaiset asiat.

Ota yhteyttä ja kysy lisää.